O meni

MOJA ZGODBA…
Nekako sem bila vedno fizično aktivna skozi življenje, pa sem dejansko mislila, da je to to, da nič drugega ne potrebujem… služba, partner, otrok, vse zmorem, tudi če se raztrgam (ego), imam prosti čas za tek, telovadbo, vse kar rabim za dobro življenje imam…nevede, da sem med vso to gonjo za tem materializmom izgubila sebe in čuječnost, pa sem bila izzvana s strani “vesolja”, ki me je ustavilo s konkretnimi dogodki, tudi kar zadeva mojega fizičnega in psihičnega zdravja, da se je potrebno v življenju malo ustaviti in prestaviti pa tudi spremeniti, stopiti iz cone udobja in stagnacije ter obrniti nov list; resnično prisluhniti svojemu notranjemu glasu, kaj govori, kaj čuti ter se mu pustiti voditi. Hkrati prisluhniti telesu, ki govori, da je utrujeno od vsega psihičnega in fizičnega nasilja. Vse to se kaže skozi um in telo, kot motnje koncentracije, pozabljivost, zmedenost, jeza, napetost, trda ramena, zakrčenost mišic, nespečnost, porušen imunski sistem, prehladi, kronična obolenja, prenajedanje,…
Našla sem jogo in z njo znova resnično ljubezen do sebe in svojega telesa.
Opustila sem slabe navade in toksična razmerja. Postopoma sem spremenila prehrano in način življenja. Naučila sem se živeti v trenutku zavedanja Zdaj.
Materializem je postal zame vedno manj pomemben, bolj pomembni so mi postali pristni in iskreni odnosi.
Začela sem bolj čutiti ljudi, njihovo iskrenost, veselje in njihove stiske, žalost, zgodbe, pa tudi zlaganost, pretvarjanje in prikrivanje. Skozi pogovore sem jim želela pomagati izboljšati kvaliteto življenja. Vsaj to lahko ponudim. Ponudim lahko najbolj preverjeno rešitev kot sem jo našla sama. V Jogi. Joga je znanost o pravilnem življenju. Kaj pa je pravilno življenje?
Dovoli si raziskati…
Meni ravnovesje pomeni največ.
Vsi Vseskozi iščemo harmonijo.
Praksa joge mi povrne ravnovesje vedno, ko ga izgubim.
Zato se dnevno vračam, k gibalni in statični meditaciji ter ga vpijam…ravnovesje namreč.
Vidim jasneje, ukrepam hitreje, čutim globje, disciplina, osredotočenost, odločnost, nenavezanost, produktivnost, samozavest, zdravje, sprejemanje svojega telesa, zadovoljstvo, zaupanje vase, mir, življenska energija, zavedanje, da sem dovolj in neopisljivo veselje so glavne koristi moje joga prakse…
Se ti zdi dovolj, da tudi ti izboljšaš kvaliteto svojega življenja?

KDO SEM?
Tina Kamenicki RYT®500, E-RYT 200, Yacep

Joga učiteljica in terapevtka zvočne meditacije s tibetanskimi skledami v kombinaciji z drugimi zdravilnimi zvoki (koshi zvončki, vetrni zvonovi, itd.)
učim različne stile joge:
*Ashtanga-Vinyasa,
*Hatha-Iyengar,
*Restorative/ Yin (obnovitvena joga)
*Joga za nosečnice in Joga za otroke in starejše ter ljudi z omejitvami.

Svojo pot joge sem začela pred več kot 10-imi leti, najprej skozi teorijo in joga filozofijo, nato z izvajanjem asan in pranayame (dihalnih tehnik), kasneje tudi očiščevalnih tehnik shatkarme in kriye joge.

Certificirana pri zvezi Yoga Alliance International sem se izobraževala na severu Indije v jogijskem mestu Rishikesh, ki je znano kot svetovna prestolnica joge, kjer sem v ašramu s svojimi učitelji pridobivala znanja jogijskih asan, telesne poravnave v asanah in modifikacije, anatomije, joga filozofije, shatkarme, ajurvede, joga terapije in meditacije.
Dodatna znanja joge za nosečnice in joge za otroke sem pridobila z udeležbo na krajših tečajih oz. delavnicah.
Izvajam tudi reflexoterapijo stopal in marma terapijo.

Trenutno živim v Velenju, kjer svoje znanje joge in jogijsko življenje delim z ljudmi, ki so ga pripravljeni sprejeti, sprejemati in deliti z menoj. Skupaj ustvarjamo skupino z velikimi srci in vsak je dobrodošel. Vsi smo vseskozi učitelji in učenci, tekom cele poti življenja. Samostojno vodim in poučujem že 7 let, se pa tudi načrtno še vedno izobražujem in sprejemam znanja, ki so v povezavi z jogijskim načinom življenja na različnih seminarjih in predavanjih, kadarkoli pa je le možno pa obiščem svoje učitelje v Indiji, do katerih čutim izjemno hvaležnost in veliko spoštovanje.

Vedno ostajam jaz “JAZ” kot sem. Organiziram tudi potovanja, prepletena z jogo, krajše oddihe, prireditve in dogodke. Več o tem najdeš na facebook strani.

Srečna sem in srečo želim deliti s teboj.
Ljubim in ljubezen želim deliti s teboj.
Med svojim poučevanjem ne ovijam besede v sladke prispodobe, povem kot je, da je vsem razumljivo.
Včasih bolj sočno drugič bolj pikantno, vsekakor pa tako, da si zapomniš in vneseš vtise v svoj vsakdan za boljšo kvaliteto tvojega življenja. 

Velikokrat kombiniram statično in gibalno meditacijo, no, če dobro pomislim…skoraj vedno 🙂
Obljubim ti, da skozi prakso joge najdeš mir, moč, zaupanje vase in vse ostale vrednote, ki si jih morda na poti izgubil/a.
Počni, kar ti prinaša radost in se izražaj brez strahu. Veruj, da si voden/a od zgoraj. Hkrati pa imaš svobodno voljo, da vsak trenutek živiš v polnosti in brez skrbi za prihodnost. Verjemi vase, zaupaj si.

Vse dobro, 

Tina

“Grateful for where I am at, excited about where I’m going”.