Life,  Travel

Rishikesh “mesto višjih energij”

Nastanjena sem bila v ašramu, občutek drugega doma. Energije domačnosti in mešanih vtisov.

Obkrožena z ljudmi s celega sveta. Vsak je nosil svojo zgodbo. Skupno smo začeli z otvoritvenim obredom, ki očisti telo in dušo. S prepevanjem indijskih manter in druženjem smo se povezali v eno veliko družino in začeli svojo pot. Navsezadnje smo bili skupaj od zgodnjih jutranjih ur do večera. Bili opora eden drugemu, se učili drug od drugega, delili znanje, izkušnje, občutke, skrb, hvaležnost,…toliko lastnosti premoremo, če smo le tukaj, zdaj, v tem trenutku. Če se znamo zavedati časa, trenutka, aktivnosti, okolja.. se naš pogled na svet spremeni.

Kaj je joga?

Joga je združenje, enost 🙏🏻❤️💫

Je znanost o telesu, umu, zavesti in duši ✨

Joga ustavlja begajoče misli 💆🏻‍♀️

Joga disciplinira opico v glavi 😁🙈

Joga je vsepovsod 24/7 ☺️

Rishikesh je mesto višjih energij, ker je obdano s himalajskim gorovjem v katerem so meditacijske jame bogov, gurujev in svetnikov. Je nekakšno območje, kjer lahko dosežeš mir sam s seboj, kjer se lahko prepustiš in se lažje povežeš z notranjim jazom.

Te energije so tako močne, da zlahka motijo spanec ponoči, kot so ga meni…, pogosto zbujanje ob treh zjutraj, je postala stalnica. Saj veste pri nijh je vse povezano s številom 3. No, ne bom šla predaleč v religijo 😎. Ker joga vsekakor ni religija, v začetku je bila pa z njo zelo povezana.

Skratka, Rishikesh je fajn! 😀

Turistično mestece, svetovna prestolnica joge, ekonomsko kar dosti razvito, mnoge trgovinice, bari, restavracije in ponudba ulične hrane, še vedno s pridihom Indije…krave in njihovi drekci vsepovsod, potepuški psi in gneča ljudi.

Rishikesh poznan po dveh mostovih Laxman Jhula in Ram Jhula, pod katerima teče sveta reka Ganges. Prvega sem kar pogosto prečkala, vedno z zastoji, ki jih ustvarjajo ljudje s svojimi selfiji in fotografiranjem, krave in biki, opice, berači, motoristi in pa jaz, ki ne morem mimo zaradi nastalih okoliščin 😅, medtem me še vsaj 5 Indijcev prosi za selfie in počutim se kot slavna oseba 😀. Eni se jezijo, drugi se predamo situaciji, ker tako nič ne spremeniš z jezo. Moj način: “Nasmeh na obraz in opazuj novo dogodivščino prečkanja 😉.”

“Just in love with Rishikesh” 😍😍😍