Life,  Travel

Ko ne veš kam greš

Moja odločitev, da grem v Indijo je zrastla iz noči v dan.

Po vseh prebiranjih člankov na spletnih mestih, kaj lahko pričakujem od Indije, bivanja v ašramu, obnašanja in kulture Indijcev, do tega kaj vse me lahko doleti in na kaj naj bom pozorna, sem se odločila postaviti fokus na zadeve, ki jih dejansko želim doživeti in odklopiti tiste izkušnje, ki niso dobrodošle zame. Naredila sem nekakšno vrsto vizualizacije, katera se je tudi realizirala 😊

Indijska ambasada Ljubljana, oktober 2018

Po odobritvi vize so sledile priprave in organizacija…sem že nestrpno čakala 26. oktober in “pot v neznano” oziroma bolje povedano “novim ciljem nasproti”.

Ker sem vse organizirala sama, kakor tudi prvič potovala sama, je bilo vznemerljivo z moje strani, hkrati pa tudi malce zaskrbljujoče, predvsem s strani mojih bližnjih. Skrbi in negativna razmišljanja nikoli ne prinesejo pozitivnih rezultatov, zato se sama s tem nisem ukvarjala. Vsakokrat, ko so mi misli želele pobegniti na temačno stran sem si rekla “Bom že”.

In prišel je Dan D, odhod iz Ljubljanskega letališča. Po napornem čakanju na povezani let v Istanbulu sem zgodaj zjutraj prispela v New Delhi.

Kakor vsi sem se seveda tudi sama opravila po dvig prtljage na katero sem čakala kar dobro uro. Sem že mislila, da je kje obtičala. Poleg tega me je zunaj čakal že vnaprej bookiran taksist in hvala vesolju, da me je počakal ☺️.

Sledilo je 7 ur vožnje do Rishikesha. Zanimivih 7 ur…malo dremanja, malo slikanja, snemanja, pa potem vsake toliko zastoji in presenečenost nad Indijskim stilom vožnje, ahhhaaa..da ne pozabim to štorijo, ko sva šla na wc in se je avto zaklenil s ključi v volanu :/ … nato sva čakala še na rešitev tega problema, v eni uri je fantom uspelo vdreti v vozilo, s šipko za merjenje olja, skratka dolgčas ni bilo. :))

Indijski način vdiranja v avtomobil 🙂 😉
Eden vdira, drugi pomaga, ostali gledajo in pametarijo (ali pa mu pošiljajo energijo, da mu čimprej uspe)
😀

Okrog treh popoldan sva srečno prispela v ašram.

Utrujena, zmozgana in zaspana sem se odpravila v pisarno in uredila vse formalnosti. Nato so mi dodelili sobo in mi pomagali s prtljago.

Si kar mislite kaj je sledilo kajne, tuš in spanje :)).. končno na postelji, v wasser vagi 🙂

Luškane ilustracije v moji sobi, umetnik neznan,
HYA Rishikesh, oktober 2018